7News

Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на посаду голови МВФ на наступний термін

Мир | 05 апреля 2024, 09:15
Крісталіна Георгієва стала єдиним кандидатом на посаду голови МВФ на наступний термін

Крісталіна Георгієва, яка на даний момент є директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду (МВФ), стала єдиним кандидатом на цю посаду на наступні п'ять років.

Про це повідомила Виконавча рада МВФ.

"Період подання кандидатур на посаду наступного директора-розпорядника завершився в середу, 3 квітня 2024 року. Було висунуто одного кандидата, нинішню директорку-розпорядницю МВФ Крісталіну Георгієву", - йдеться у заяві.

"Виконавча рада діятиме відповідно до процедури, описаної в повідомленні про початок процесу відбору кандидатів на посаду глави МВФ 13 березня. Метою виконавчої ради є якомога швидше завершення цього процесу, не пізніше кінця квітня 2024 року", - додали в МВФ.

Георгієва обіймає посаду директора-розпорядника МВФ з жовтня 2019 року. Її кандидатуру підтримали численні країни-члени організації, зокрема західні держави і країни Східної Європи.

Відзначимо, що Крісталіна Георгієва має багаторічний досвід роботи в міжнародних організаціях та урядових структурах. Вона раніше обіймала посаду голови Всесвітнього банку, а також була заступником прем'єр-міністра за міжнародні фінанси Болгарії.

Очікується, що процес затвердження Крісталіни Георгієвої на другий термін в офіційній посаді голови МВФ пройде успішно, оскільки вона має значний авторитет у міжнародних фінансових колах і вже здобула підтримку багатьох країн-членів.

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)